poniedziałek, 11 stycznia 2010

SOS IDEALNY DO MIĘSA Z GRILLA



Dzisiaj wyśmienity przepis na sos,który może być też używany jako zalewa do mięsa,któremu nadaje soczystość i kruchość.
Polecam go również na zimno jako dodatek do ryb i sałatek oraz do potraw z grilla

-2 szkl.jogurtu naturalnego
-3 łyżki oliwy z oliwek
-2 łyżki soku z cytryny
-2 małe cebule,pokrojone w kostkę
-1 łyżeczka rozgniecionego kminku
-szczypta kardamonu
-3 ząbki czosnku posiekane
-1 łyżeczka soli

Przepis wzięłam od mojej cioci i osobiście go wypróbowałam.Można użyć do dekoracji plasterki marchewki oraz suszoną pietruszkę

3 komentarze:

  1. Czy to pasowaloby do karkowki, lub lopatki wieprzowej z grilla?

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak myslisz czy pasowaloby do karkowki lub lopatki wieprzowej z grilla?

    OdpowiedzUsuń
  3. Czy to pasowaloby do karkowki, lub lopatki wieprzowej z grilla?

    OdpowiedzUsuń