tag:blogger.com,1999:blog-8698179669116615563.post2850930141868806302..comments2024-01-02T10:17:06.078+01:00Comments on KOCIOŁEK,GRILL,OGNISKO-PRZEPISY I INFORMACJE: CO POWIECIE NA GOLONKĘ Z OGNISKA?Beata Rogalahttp://www.blogger.com/profile/13764494841533757288noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-8698179669116615563.post-6534909327487016242013-09-06T12:19:21.709+02:002013-09-06T12:19:21.709+02:00Witam
Ciężko odpowiedzieć ile golonek wejdzie do k...Witam<br />Ciężko odpowiedzieć ile golonek wejdzie do kociołka 6 l ponieważ to zależy od ich wielkości. Golonkę peklowaną dusimy około 1 h, natomiast surową można 2 a nawet 3h. Można w trakcie duszenia zdjąć kociołek z ogniska i sprawdzić czy jest miękka. Życzę smacznegogrillobraniehttp://www.grillobranie.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8698179669116615563.post-61154475533784130112013-09-06T10:55:59.918+02:002013-09-06T10:55:59.918+02:00mam dwa pytanka do tej potrawy, po pierwsze ile go...mam dwa pytanka do tej potrawy, po pierwsze ile golonek do kociołka 6L oraz czy golonka powinna być surowa czy peklowana. Pozdrawiamizettahttps://www.blogger.com/profile/05363550594728988858noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8698179669116615563.post-41177804264296939382013-07-23T16:00:39.273+02:002013-07-23T16:00:39.273+02:00nie powinno się wyrobów pekolwanych poddawać obrób...nie powinno się wyrobów pekolwanych poddawać obróbce w wysokiej temp. przez kilka godzin ponieważ w peksoli tworzą sie związki rakotwórcze<br /><br />do poczytania np. w tym linku wpis z <br />czwartek, 30 września 2010<br /> http://wyrobydomowe.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?619772 czwartek, 30 września 2010 <br /><br />polecam ww. stronkę mnóstwo fajnych wędlin i nie tylko do zrobienia, proste przepisy, masa zdjęć z każdego etapu przygotowywania wędlin jak na tej stronce o daniach z kociołkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8698179669116615563.post-53692796108654024062013-05-05T13:47:25.247+02:002013-05-05T13:47:25.247+02:00zdecydowanie piwem zalać i dusić w ognisku ok 3 go...zdecydowanie piwem zalać i dusić w ognisku ok 3 godzinyAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8698179669116615563.post-14914326492563087282013-01-18T21:37:10.868+01:002013-01-18T21:37:10.868+01:00Czy moze byc golonka bez kosci i czy swieza lub pe...Czy moze byc golonka bez kosci i czy swieza lub peklowana<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8698179669116615563.post-43466781610679146742012-07-17T14:15:33.571+02:002012-07-17T14:15:33.571+02:00No, no aż ślinka mi cieknie, tak pysznie opisane.....No, no aż ślinka mi cieknie, tak pysznie opisane...;0) Proszę przesłać zdjęcia jeśli Pan ma i wszystkie składniki to wrzucę Pana przepis na bloga...;0)Beata Rogalahttps://www.blogger.com/profile/13764494841533757288noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8698179669116615563.post-57489549829125952332012-07-17T14:07:32.016+02:002012-07-17T14:07:32.016+02:00Ja zrobiłem podobnie, ale użyłem golonki wędzonej,...Ja zrobiłem podobnie, ale użyłem golonki wędzonej, kapusty bardzo kwaśnej( przekwaszona w wiaderku plastikowym z poprzedniego roku, własnej produkcji),warzywa prawie jak do rosołu, przyprawy jak do kapuśniaku tylko dużo cukru i pieprzu chili. Wyszło mi świetnie, strawa jedzona po katzu, kwaśna, że oczu nie można było otworzć. Polecam na wekendy i w dużym towarzystwie. Ziutek-KaliszAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8698179669116615563.post-70596003162180682062011-07-30T18:55:20.371+02:002011-07-30T18:55:20.371+02:00Bardzo się cieszę. Dzięki za podpowiedź z dodaniem...Bardzo się cieszę. Dzięki za podpowiedź z dodaniem majeranku. Nie pomyślałam o tym wcześniej, ale na 100% kolejna próba przygotowania golonki będzie z majerankiem ;0) Można wcześniej też golonkę troszkę podgotować i dopiero później zrobić w kociołku , ale to dla tych leniwych, którym nie chce się czekać, hehe..;0) PozdrawiamBeata Rogalahttps://www.blogger.com/profile/13764494841533757288noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8698179669116615563.post-14103337581447942682011-07-30T12:18:11.864+02:002011-07-30T12:18:11.864+02:00Wypróbowałam :) Bardzo fajny przepis. Danie wygląd...Wypróbowałam :) Bardzo fajny przepis. Danie wygląda inaczej niż na zdjęciu i robiło się znacznie dłużej ale warto było. W trakcie duszenia w kociołku dodałam soli, pieprzu, magii i majeranku. Ponieważ było troszkę bez smaku :) Jak dla mnie potrawa świetna :) Zaskoczyła smakiem :)timkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8698179669116615563.post-35036752274821808132011-05-04T19:07:07.601+02:002011-05-04T19:07:07.601+02:00Mmmmm, goloneczka jest pyszna i to jeszcze w piwie...Mmmmm, goloneczka jest pyszna i to jeszcze w piwie a do tego z kapustą. Palce lizać !kociołki na ogniskohttp://www.kociolki-zeliwne.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8698179669116615563.post-12408138258138338622010-06-24T14:22:20.155+02:002010-06-24T14:22:20.155+02:00heh, no tak ! połączenie jak najbardziej tradycyjn...heh, no tak ! połączenie jak najbardziej tradycyjne,<br />również polecam. Ostatnio mój mąż jest strasznym zjadaczem tego przysmaku<br />Pozdrawiam wszystkich...;0)Beata Rogalahttps://www.blogger.com/profile/13764494841533757288noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8698179669116615563.post-37488594281060831962010-06-24T14:20:50.458+02:002010-06-24T14:20:50.458+02:00TO NIC, ŻE TŁUSTA...ALE SMAK JEST REWELACYJNY
A DO...TO NIC, ŻE TŁUSTA...ALE SMAK JEST REWELACYJNY<br />A DO TEGO TYLKO CHRZAN, CHLEB I...BROWAREK<br />POZDRAWIAMPIWOSZnoreply@blogger.com