POLĘDWICZKI Z GRILLA
1 kg polędwicy wieprzowej,
5 dag masła,
4 łyżki oliwy z oliwek,
główka czosnku,
łyżka majonezu,
2 łyżki octu balsamicznego,
2 łyżki soku z cytryny,
sól morska,
po łyżeczce tymianku, estragonu, bazylii, pieprzu ziołowego.
Polędwicę umyć, oczyścić z błon, lekko rozbić.
Przygotować marynatę.
Oliwę połączyć z octem balsamicznym, sokiem z cytryny.
Wymieszać wszystkie zioła, zmiażdżyć trzy ząbki czosnku i dodać do oliwy.
Mięso dokładnie obtoczyć w marynacie, przykryć i odstawić na 3-4 godziny.
Masło rozetrzeć z dwoma ząbkami czosnku, przyprawić solą i pieprzem.
Na rozgrzany ruszt układać porcje polędwicy
Piec, aż polędwiczki będą miękkie i pokryją się złocistą skórką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz