WITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH CZYTELNIKÓW!

Gotowanie to jedna z moich ulubionych pasji.
Podzielę się z Wami przepisami na dania z grilla, kociołka żeliwnego i węgierskiego. Mam nadzieję, że znajdziecie coś dla siebie...;0)

Chętnie zamieszczę na moim blogu przepisy ze zdjęciami Waszego autorstwa...;0)

Zapraszam- kontakt mail: rogalabm@tlen.pl



czwartek, 20 maja 2010

PSTRĄG GRILLOWANY

PSTRĄG LUB INNA RYBA

- 2 dorodne pstrągi,
- 2 plasterki masełka,
- 3 ząbki czosnku,
- świeża natka pietruszki,
- sól do smaku

Przeważnie pstrągi są już wypatroszone, więc wystarczy umyć RYBĘ w zimnej wodzie.
Rozchylamy brzuch ryby i smarujemy je rozgniecionym czosnkiem.
 Następnie wkładamy po plasterku masła i po kawałku natki z pietruszki. Natki nie siekamy!
Można posolić. Po nafaszerowaniu ryby "zaszywamy" jej brzuch wykałaczką. Jeśli nie mamy specjalnych szczypców do grillowania ryb, zawijamy ją w folię aluminiową i grillujemy. Inaczej ryba może się rozpaść na kawałki. Każdy grill ogrodowy jest do tego idealny a ryby z grilla są bardzo zdrowe.

przepis zaczerpnięty z ''czarna oliwka''





1 komentarz:

  1. Bardzo fajny przepis, myślę, że warto wysłać go wraz ze zdjęciem na konkurs na stronie www.kpryba.pl i wygrać książkę z przepisami

    OdpowiedzUsuń