WITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH CZYTELNIKÓW!

Gotowanie to jedna z moich ulubionych pasji.
Podzielę się z Wami przepisami na dania z grilla, kociołka żeliwnego i węgierskiego. Mam nadzieję, że znajdziecie coś dla siebie...;0)

Chętnie zamieszczę na moim blogu przepisy ze zdjęciami Waszego autorstwa...;0)

Zapraszam- kontakt mail: rogalabm@tlen.pl



niedziela, 29 kwietnia 2012

Leczo z parówkami

Leczo jest typowym daniem węgierskim, które bazuje na papryce, cebuli i pomidorach. Ja dzisiaj wrzucam przepis na leczo z parówkami.

- 1kg parówek drobiowych
- 2 papryki czerwone
- 2 papryki zielone
- 2 papryki żółte
- pieczarki
- 6 cebul
- woda
- papryka słodka mielona
- vegeta
- przecier pomidorowy (najlepiej własnej roboty)
- pieprz lub papryka ostra ( jak papryka to już pieprzu nie dajemy)

Parówkę, cebulę i pieczarki  kroimy w plasterki



Kociołek węgierski najlepiej marki Farmcook (polski producent)
powiesić na trójnogu i rozgrzać olej a następnie zeszklić cebulę


Następnie dodać pieczarki i smażyć przez kilka minut


Dodać paprykę, pomidory bez skórki oraz koncentrat i przyprawy. Dolewamy trochę wody i dusimy tak, aby papryka się nie rozgotowała. Podczas gotowania można sprawdzać smak i ewentualnie doprawiać według swojego smaku.











Kociołek węgierski 
cena: 77,00 zł  KUP TERAZ




2 komentarze:

  1. Wygląda smakowicie..Dobrze że grillowy czas już nastał i można spróbować.Trochę dużo roboty ale zapewne nadrabia smakiem potem..Ja z ognia/grilla preferuję jednak ryby..Akurat w Lidlu zakupiłam pstrąga w super cenie wiec i dealnie:)pozdrawiam,Magda.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dużo roboty? wręcz przeciwnie danie należy do "szybkich" :)

      Usuń