- ząbek czosnku
- bułka tarta
- jajko
- 1/2 kg mielone mięso
- natka piertuszki
- oregano
- sól
- pieprz
- 2 cebule
- 500 ml przecieru pomidorowego
- 1 cukinia
- olej
- mięso mielone
- kociołek żeliwny lub bogracz
Paprykę kolorową pokroić w paski, cebule w piórka, cukinie w półksięzyce.
Mięso mielone połączyć z jajkiem, bułką, solą, pieprzem i ząbkiem czosnku.
Zrobić kuleczki. Rozgrzać oliwę w kociołku bez pokrywki lub w bograczu i wrzucić do garnka a następnie lekko przesmażyć.Następnie wrzucić warzywa i smażyć, a jak zaczną mieknąć wlać przecier.
Dodać zioła i przyprawy. Dusić jeszcze jakies 10 minut.
Przepis udostępniła mi Pani bernika/bernadeta jarnot-manecka.
SMACZNEGO !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz