WITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH CZYTELNIKÓW!

Gotowanie to jedna z moich ulubionych pasji.
Podzielę się z Wami przepisami na dania z grilla, kociołka żeliwnego i węgierskiego. Mam nadzieję, że znajdziecie coś dla siebie...;0)

Chętnie zamieszczę na moim blogu przepisy ze zdjęciami Waszego autorstwa...;0)

Zapraszam- kontakt mail: rogalabm@tlen.pl



piątek, 5 lutego 2010

ŻEBERKA Z KOCIOŁKA PO WĘGIERSKU




   Składniki:

-czerwona papryka mielona (duuużo)
-majeranek
-pietruszka
-cebula
-vegeta
-pieprz
-czosnek
- papryka czerwona
- marchewka 
- żeberka
- boczek w plasterkach
- smalec


Kociołek żeliwny  wykładamy  lisćmi kapusty.Potrawa nie będzie wtedy przywierała do ścianek kociołka żeliwnego. Żeberka mieszamy z przyprawami i warzywami, a następnie  wrzucamy do kociołka  . Na samą górę kładziemy boczek a na boczek liście kapusty.Możemy również wyłożyć dodatkowo boczkiem ścianki kociołka. Pokrywę przykręcamy i stawiamy kociołek na ognisko na około 1,5 godz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz