WITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH CZYTELNIKÓW!

Gotowanie to jedna z moich ulubionych pasji.
Podzielę się z Wami przepisami na dania z grilla, kociołka żeliwnego i węgierskiego. Mam nadzieję, że znajdziecie coś dla siebie...;0)

Chętnie zamieszczę na moim blogu przepisy ze zdjęciami Waszego autorstwa...;0)

Zapraszam- kontakt mail: rogalabm@tlen.pl



piątek, 24 września 2010

PASTERSKIE LECZO

Leczo  pasterzy

- 2 papryki czerwone
- 4 papryki zielone
- 4 pomidory
- 2 cebule
- 5 ząbków czosnku
- 1 kg karkówki lub łopatki
- 50 dag wędzonego boczku
- papryka mielona słodka
- papryka mielona ostra
- majeranek
- pieprz zmielony w młynku
- bulion -około 1l
- sól lub vegeta

Kociołek węgierski najpierw rozgrzać nad płomieniami ogniska i wrzucić mięso pokrojone w kostkę. Jak wytopi się tłuszcz, dodać cebulę równiez pokrojoną w kostkę oraz paprykę pokrojoną w słupki. Pomidory obrane ze skórki rozgniatamy i w kawałeczkach wrzucamy do kociołka wraz z czosnkiem. Można również wcześniej w domu zmielić pomidory w maszynce. Dorzucamy wszystkie przyprawy i wlewamy bulion tak aby potrawa nie była rzadka tylko miała lekko gęstą konsystencję. Leczo pasterskie gotujemy około 30-40 min. Podczas gotowania można sprawdzić , czy mięso jest miękkie. Podawać z chlebem lub bułką.




kociołek węgierski 
cena : 52,00 zł  KUP TERAZ

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz