- 2 dorodne pstrągi,
- 2 plasterki masełka,
- 3 ząbki czosnku,
- świeża natka pietruszki,
- sól do smaku
Przeważnie pstrągi są już wypatroszone, więc wystarczy umyć RYBĘ w zimnej wodzie.
Rozchylamy brzuch ryby i smarujemy je rozgniecionym czosnkiem.
Następnie wkładamy po plasterku masła i po kawałku natki z pietruszki. Natki nie siekamy!
Można posolić. Po nafaszerowaniu ryby "zaszywamy" jej brzuch wykałaczką. Jeśli nie mamy specjalnych szczypców do grillowania ryb, zawijamy ją w folię aluminiową i grillujemy. Inaczej ryba może się rozpaść na kawałki. Każdy grill ogrodowy jest do tego idealny a ryby z grilla są bardzo zdrowe.
przepis zaczerpnięty z ''czarna oliwka''
Bardzo fajny przepis, myślę, że warto wysłać go wraz ze zdjęciem na konkurs na stronie www.kpryba.pl i wygrać książkę z przepisami
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuń