- 1kg parówek drobiowych
- 2 papryki czerwone
- 2 papryki zielone
- 2 papryki żółte
- pieczarki
- pieczarki
- 6 cebul
- woda
- papryka słodka mielona
- vegeta
- przecier pomidorowy (najlepiej własnej roboty)
- przecier pomidorowy (najlepiej własnej roboty)
- pieprz lub papryka ostra ( jak papryka to już pieprzu nie dajemy)
Parówkę, cebulę i pieczarki kroimy w plasterki
Kociołek węgierski najlepiej marki Farmcook (polski producent)
powiesić na trójnogu i rozgrzać olej a następnie zeszklić cebulę
Następnie dodać pieczarki i smażyć przez kilka minut
Dodać paprykę, pomidory bez skórki oraz koncentrat i przyprawy. Dolewamy trochę wody i dusimy tak, aby papryka się nie rozgotowała. Podczas gotowania można sprawdzać smak i ewentualnie doprawiać według swojego smaku.
Kociołek węgierski
cena: 77,00 zł KUP TERAZ
Wygląda smakowicie..Dobrze że grillowy czas już nastał i można spróbować.Trochę dużo roboty ale zapewne nadrabia smakiem potem..Ja z ognia/grilla preferuję jednak ryby..Akurat w Lidlu zakupiłam pstrąga w super cenie wiec i dealnie:)pozdrawiam,Magda.
OdpowiedzUsuńDużo roboty? wręcz przeciwnie danie należy do "szybkich" :)
UsuńDo kociołka można wrzucić wszystko pod warunkiem że będą pomidory, papryka, czosnek, zioła i albo jakieś mięsko( na początku) lub cukinie (pod koniec) i zawsze będzie pyszne do obłędu. Pachnące troszkę dymem i wakacjami. Bawcie się wszyscy co ja jadę na działkę czynić
OdpowiedzUsuńDo kociołka można wrzucić wszystko pod warunkiem że będą pomidory, papryka, czosnek, zioła i albo jakieś mięsko( na początku) lub cukinie (pod koniec) i zawsze będzie pyszne do obłędu. Pachnące troszkę dymem i wakacjami. Bawcie się wszyscy co ja jadę na działkę czynić
OdpowiedzUsuń