WITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH CZYTELNIKÓW!

Gotowanie to jedna z moich ulubionych pasji.
Podzielę się z Wami przepisami na dania z grilla, kociołka żeliwnego i węgierskiego. Mam nadzieję, że znajdziecie coś dla siebie...;0)

Chętnie zamieszczę na moim blogu przepisy ze zdjęciami Waszego autorstwa...;0)

Zapraszam- kontakt mail: rogalabm@tlen.pl



czwartek, 9 sierpnia 2012

Zrazy wieprzowe z kociołka



Zrazy wieprzowe duszone w kociołku na ognisku
- mięso wieprzowe ( ja miałam w kawałku) -0,5kg
- ogórki w occie – 4szt
- cebula – 2szt
- bulion – 1 szkl
- vegeta
- pieprz
- olej
- liście kapusty

Mięso pokroiłam w plastry i rozbiłam jak na kotlety. Posypałam vegetą, pieprzem i zawinęłam z cebulą i ogórkiem pokrojonymi w paski. Wszystkie zrazy obtoczyłam w oleju z każdej strony.
Jak zawsze na początku rozpalam ognisko na palenisku ogrodowym marki Farmcook
Następnie wyłożyłam kociołek w środku liśćmi kapusty
Kolejny krok to wyłożenie plastrów boczku wędzonego w środku kociołka. Kilka plastrów zostawcie na sam koniec żeby położyć na wierzch
Przygotowane zrazy wkładam do kociołka żeliwnego
Cebulę oraz ogórki które mi zostały również wrzucam do kociołka
Na sam wierzch układam plastry boczku
Całość zalewam bulionem i przykrywam liśćmi kapusty
Pokrywę kociołka zakręcam
kociołek żeliwny marki Farmcook stawiam na palenisku
Zrazy duszę w kociołku dobrą godzinę






















16 komentarzy:

  1. Obserwuję Twój blog od dość dawna. Jak dla mnie pycha. Też zakupiłem kociołek. Potrawy ...pycha. Polecam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo się cieszę, że mój blog się podoba. Dania przyrządzane w kociołku nie mają sobie równych. zapraszam również na www.grillobranie.pl Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. w ta sobote zrobie kociolek wedlug twojego przepisu:)Ladna kobieta jestes,chcilbym z toba taki kocoilek przezadzic hmmm:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dzięki Tobie też mamy kociołek. Super wyroby.!!!!
    Następny będzie bogracz. Trójnóg już jest. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo mnie to cieszy! Życzę przyjemnego gotowania i smacznego!

    OdpowiedzUsuń
  6. Na grilla chyba trzeba poczekać do wiosny, ale warto. :):):)

    OdpowiedzUsuń
  7. nie dość że piekna jak anioł to jeszcze super gotuje pozazdroscic

    OdpowiedzUsuń
  8. Gdzie można kupić taki kociołek?

    OdpowiedzUsuń
  9. witam,czy kociołek musi być w pełni napełniany. Dostałem kociołek 16 litrowy. Nie zawsze chciałbym wykorzystywać pełnej wielkości, np. przygotowanie dla mniejszej ilości osób

    OdpowiedzUsuń
  10. Witam serdecznie
    Kociołek nie musi być cały wypełniony. Spokojnie można gotować mniejsze porcje :) Smacznego!

    OdpowiedzUsuń
  11. Witam! Żałuję, że lato ma się ku końcowi, a ja dopiero odkryłam Pani blog...świetny i bardzo smacznie się zapowiadający.Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  12. Jaką pojemność ma ten prezentowany kociołek?

    OdpowiedzUsuń